München Stadstour

Professionele & leuke privé stadsrondleidingen

Info

Tag München Stadstour

Omschrijving

München is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en met 1.464.301 inwoners de derde stad van Duitsland. München is een kreisfreie Stadt en behoort tot de belangrijkste economische en culturele centra in de Bondsrepubliek.

Boek München Stadstour

Populaire Bezienswaardigheden & Attracties

Residentie van München

Munich ResidenzDe Residentie van München (Duits: Münchner Residenz) was een stadsresidentie in classicistische stijl in de Duitse stad München. Hier verbleven Beierse hertogen, keurvorsten vanaf 1623 en Beierse koningen van 1806 tot 1918. Dit complex is het grootste paleis van Duitsland binnen stadsmuren en een van de belangrijkste musea voor kamerdecoratie van Europa. Het omvat tien binnenplaatsen en 130 kamers zijn opengesteld voor bezoek.

Asamkerk

Asam ChurchDe Asamkerk, officieel de Sint-Johannes Nepomukkerk (Duits: St.-Johann-Nepomuk-Kirche), is een meesterwerk van de rococo-stijl in de historische binnenstad van München. Het kerkgebouw werd door de gebroeders Asam (Cosmas Damian Asam en Egid Quirin Asam) in de jaren 1733-1746 gebouwd. Oorspronkelijk zou de kerk als privékapel van de beide broers gebouwd worden, maar nadat de beide broers tussen 1729 en 1733 naast hun huis meerdere stukken grond wisten te verwerven, richtten zij er vanaf het jaar 1733 de aan de in 1729 heilig verklaarde Johannes Nepomuk gewijde kerk op.

Frauenkirche

Frauenkirche MunchenDe Frauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwekerk) in de Duitse stad München is de grootste kerk van de stad en de kathedraal van het aartsbisdom München en Freising.

De kerk – 109 meter lang, 40 meter breed en 99 meter hoog – biedt plaats aan 20.000 (staande) kerkbezoekers en wordt als kathedraal nog regelmatig gebruikt voor eucharistievieringen.

De kathedraal verving een oudere kerk uit de 12e eeuw, die door de bevolkingsgroei te klein geworden was. Opdrachtgever tot de bouw was de hertog Sigismund van Beieren. Het project startte in 1468. De kerk werd gebouwd in laat-gotische stijl en opgetrokken uit rode baksteen. De totale bouw duurde slechts twintig jaar en werd afgesloten met de oplevering van de twee torens in 1488. De kerk werd in 1494 officieel ingewijd.

Marienplatz en Nieuwe Stadshuis

MarienplatzMarienplatz is een centraal plein in het centrum van München, Duitsland. Het is het belangrijkste plein van de stad sinds 1158. Het nieuwe stadhuis Neues Rathaus) is een stadhuis aan de noordkant van de Marienplatz in München, Beieren, Duitsland. Het herbergt het stadsbestuur, inclusief de gemeenteraad, bureaus van de burgemeesters en een klein deel van de administratie. In 1874 verliet de gemeente het oude stadhuis voor zijn nieuwe woonplaats.

Peterskirche

St. Peter's ChurchSt Peter’s Church is een rooms-katholieke kerk in de binnenstad van München, Zuid-Duitsland. Het is de oudste kerk in de regio.

Englischer Garten

Englischer Garten - Chinesischer Turm

De Engelse tuin van München is niet alleen het grootste stadspark van Duitsland – het omvat een oppervlakte van 910 hectare – het is ook een van de mooiste. Natuurlijk geordende bomen en planten overal en negen kilometer kronkelende beekjes en een kunstmatig meer maken de indruk van een natuurlijk landschap compleet. Ontworpen in 1785 als een militaire tuin, trekt de Engelse tuin wandelaars, joggers en fietsers aan op 78 kilometer paden en ruiterpaden. Het is ook een aangename plek om te zonnebaden en te picknicken, en u kunt stoppen voor een hapje of drankje in de Chinesischen Turm (Chinese toren), een 25 meter hoge pagode.

In 1972 werd op een eiland aan de zuidkant van de tuin een Japanse tuin aangelegd om een ​​authentiek theehuis te huisvesten, een geschenk ter ere van de Olympische Spelen in 1772. Het park bevat ook het nationaal museum van Beieren, met zijn mooie collectie middeleeuwse Duitse beeldhouwwerken en wandtapijten, en de Beierse archeologische collectie van de staat, die lokale prehistorische artefacten toont.

 Kunstareal Museumwijk

KunstarealHet Kunstareal München is de museumwijk van de Beierse hoofdstad München

Slot Nymphenburg

Nymphenburg PalaceSlot Nymphenburg is een barok slot in de Duitse stad München, dat vroeger de zomerresidentie vormde van het Beierse Hof. Aan de westzijde sluit het Slotpark Nymphenburg erop aan.

Cuvilliés Theater

Cuvilliés TheaterAan de oostkant van de Residentie in München werd het Cuvilliés-theater gebouwd in 1755.

BMW Museum

BMW MuseumHet BMW-Museum is een museum in München dat de geschiedenis van de autofabrikant Bayerische Motoren Werke AG behandelt.

Het BMW-Museum ligt samen met de hoofdvestiging, de BMW-fabriek en het in 2007 opgeleverde BMW Welt in de buurt van het Olympiapark in München en werd kort voor de Olympische Zomerspelen 1972 geopend. Na een grondige renovatie, die in 2004 begon, opende het museum in juni 2008 opnieuw zijn deuren.

Het gebouw is ontworpen door de architect Karl Schwanzer, die eveneens tekende voor de BMW Viercilinder. Het BMW-Museum wordt door zijn karakteristieke vormgeving in de volksmond ook wel de slakom genoemd.

Deutsches Museum

Deutsches Museum

Het Deutsches Museum in München is een museum voor de geschiedenis van de techniek en natuurwetenschap. Het Deutsches Museum werd gesticht in 1903 door de Duitse ingenieur Oskar von Miller. De hoofdvestiging is op het Museumsinsel in de rivier de Isar. Het museum heeft dependances in het Münchense Verkehrszentrum bij de Theresienhöhe (2003), de Flugwerft te Oberschleißheim op het voormalige vliegveld aldaar, en het Deutsches Museum Bonn (1996). Met 1,2 miljoen voorwerpen is het Deutsches Museum ‘s werelds grootste techniekmuseum.

Viktualienmarkt

ViktualienmarktDe Viktulienmarkt is een permanente markt voor levensmiddelen in het centrum van de Duitse stad München. Sinds 1807 vindt hij dagelijks – met uitzondering van zon- en feestdagen – plaats.

Het meer dan 2 ha grote plein omvat meerdere vaste standplaatsen met soms uitgebreide uitstallingen. Daarbij komen de seizoensgebonden losse kramen. Dit alles geschikt in meerdere afdelingen rond een centrale biergarten. Op het plein vindt men ook de meiboom van München en meerdere fonteinen. Aan de noordzijde bevinden zich de Heilige Geestkerk en de “Alte Peter”.

De naam verwijst naar een oud woord voor voedingsmiddelen : Viktualien

Theatine Church of St. Cajetan

Theatine Church of St. Cajetan

De Theatine kerk van St. Cajetan, een basiliek gebouwd in de stijl van de Italiaanse Hoge Barok, werd voltooid in 1690, met een prachtige façade, tweelingtorens, een enorme 71 meter hoge koepel en rijkelijk ingericht interieur. Hoogtepunten van het exterieur zijn onder meer talrijke marmeren standbeelden van heiligen en de lantaarn met een leeuweweervaan bovenop de koepel. Het interieur, gedomineerd door de hoge bogen met ronde kop van de tonvormige gewelven en de koepel boven de oversteek, met rijke stucornamenten. Andere hoogtepunten in het interieur zijn het hoofdaltaar, met de afbeelding van De maagd met engelen uit 1646 van Caspar de Crayer (een leerling van Rubens) en het altaar van de Maagd, met een schilderij van de Heilige Kinship uit 1676. In de hertog Burial Vault, je zult de graven zien van leden van het Huis van Wittelsbach, oude heersers van Beieren.

Hellabrunn Zoo

Hellabrunn ZooTierpark Hellabrunn in München is opgericht in 1911 en heropgericht in 1928. In het dierenpark wonen 14800 dieren en 665 soorten (inclusief aquarium). Het dierenpark is onderverdeeld in 15 thema’s. Het was de eerste Geo-zoo, hier leven dieren uit elk continent bij elkaar. Het park is mooi gelegen aan de rivier de Isar. Veel verblijven zijn op een natuurlijke manier gescheiden met behulp van grachten.

Olympic Park

Olympic ParkHet Olympic Park was de hoofdlocatie van de Olympische Zomerspelen van 2012. Het park ligt in Stratford, Newham. Het park biedt plaats aan het Olympisch stadion, zes andere accommodaties, de Orbit uitzichttoren en het Olympisch dorp. Het was de bedoeling om het park na afloop van de Spelen te hernoemen naar Queen Elizabeth Olympic Park, naar Koningin Elizabeth die in 2012 haar 60-jarig ambtsjubileum vierde.

St. Michael’s Church

St. Michael's ChurchSt. Michael’s is een jezuïetenkerk in München, Zuid-Duitsland, de grootste renaissancekerk ten noorden van de Alpen. De stijl van het gebouw had een enorme invloed op de vroeg-barokke architectuur uit het Zuiden.

Boek Nu
Scan de code